Wybierz jezyk:
Język angielski Język turecki

O firmie

Początki firmy "NUR" sięgają roku 2006 kiedy rozpoczęliśmy działalność otwierając Market Turecki. Sklep oferował oryginalne tureckie produkty spożywcze i przemysłowe. Z czasem asortyment sklepu uległ poszerzeniu głównie o mięso wołowe, baranie, jagnięce. Dzisiejszy wygląd i charakter marketu niewiele się zmienił. Staramy się natomiast na bieżąco urozmaicać asortyment wprowadzając nowe produkty. Na dzień dzisiejszy posiadamy również w ofercie opieczony kebab gotowy do spożycia po podgrzaniu oraz w formie surowego walca przeznaczonego do barów i restauracji.

W roku 2008 wychodząc naprzeciwko oczekiwaniom klientów w Polsce, otworzyliśmy zakład zajmujący się głównie produkcją kebabów według tradycyjnej tureckiej receptury, jak też rozbiorem mięsa wołowego.

Produkcja kebabu w naszej firmie odbywa się w odpowiednich warunkach, przez wykwalifikowany personel, pod ścisłą kontrolą wdrożonego systemu HACCP, oraz nadzorem Lekarza Weterynarii. Dzięki temu gwarantujemy bezpieczeństwo żywności i towaru.

Zakład nasz został zakwalifikowany do sprzedaży na rynek krajowy, jak również na rynek Unii Europejskiej.

Nasz personel , to głównie obywatele tureccy, którzy ukończyli specjalistyczne kursy i nabyli tytuł mistrzów produkcji kebabu.

Posiadamy własne środki transportu, a nasze samochody zostały dopuszczone przez lekarza weterynarii do przewozu i transportu mięsa oraz kebabu. W chwili obecnej stale rozszerzamy swoją działalność zatrudniając kolejnych doświadczonych w produkcji kebabu specjalistów.

W roku 2009 otworzyliśmy w Kielcach punkt usługowy - bar kebab. Naszą specjalnością jest kuchnia turecka. Bar ten jest obsługiwany przez doświadczonych w kuchni tureckiej pracowników, dzięki temu jesteśmy w stanie serwować oryginalne tureckie dania.

Od roku 2011 podobny lokal prowadzimy również w Ostrowcu Świętokrzyskim. W obu obiektach oferujemy kebab własnej produkcji.